KURS I KOPPING/VAKUUMTERAPI

En god og skånsom start for alle som ønsker å bli bedre kjent med menneskekroppen.
Terapien er en del av tradisjonell kinesisk medisin og er nå ganske utbredt.

Terapien er en del av tradisjonell kinesisk medisin og er nå ganske utbredt.

Bruken av KOPPER i dag

I dag brukes metoden mer mot spenninger, smerte og energi ubalanse, i tråd med den kinesiske teorien om at vakuumterapi kan fjerne uønsket eller unormal energi fra kroppen.

For tiden har kopping eller «Cupping terapi» vært mye brukt i idrett. Den består i å generere et vakuum mellom huden og muskelen for å drenere og øke lokal sirkulasjon, og generere en avgiftning av det behandlede vevet.

Effektene av koppebehandling er: smertestillende (bedøvende), betennelsesreduksjon, økt blostilførsel, økt lokal metabolisme, økt sirkulasjon og forbedret immunsystem.

Noen av indikasjonene for cuppingbehandling er blant annet muskelkontrakturer, senebetennelse, myofascial triggerpunkter, fibrose, smerter, arr, muskelrifter.

Mål:

  • Å tilegne seg kunnskapen om de forskjellige koppings metoder bl.a. med glass, plast, silikon kopper og andre alternativer til kopping.
  • Å bli kjent med hvordan kopping kan brukes i kombinasjon med andre komplementære behandlingsmetoder.
  • Å lære behandlingsprotokoller i alle kroppssegmenter, forbededer effektiviteten til andre terapeutiske behandlinger og utvide portofjølien av tjenester.

Generelt mål

Deltakerne skal kunne redegjøre for teorien, terminologien, ha kjennskap til materialet som kreves og kjenne til de ulike bruksformene for sugekopper til terapeutiske formål, samt de hyppigste skadene eller patologiene de kan brukes i.
Studenten skal utvikle evnen til å velge riktig teknikk for idrettsutøveren og/eller pasienten, og dermed forbedre deres idrettsprestasjoner, hjelpe i deres rehabiliterings- og gjentilpasningsprosess, samt forbedre deres livskvalitet.

Koppingterapi kommer fra tradisjonell kinesisk medisin og har blitt brukt i tusenvis av år.

VARIGHET: 8 Samlinger av 5 timer (40 timer totalt)
Onsdag og torsdag fra kl 16 -21

PRIS: Kr. 5000,- inkl. kursmateriell

PÅMELDING: Fortløpende

LITTERATUR: Skolens eget kompendium.

Meld din interresse via E-post